En fuldfed opskrift, fra dengang man ikke gad eller orkede at tælle kalorier
Til 4 personer
4-500 gr fersk laks. Halvt så meget hvis røget
500 gr frisk fettucini
Ca 500 gr helbladet spinat (frossen)
400 gr emmentaler
Salt, peber og muskat
0,5 L fløde
45 min i ovn ved 200 gr
Læg pasta, laks og spinat i lag, som en almindelig lasagne, jeg starter gerne med en smule fløde så pastaen ikke sætter sig fast i bunden og krydrer hvert lag med en smule muskat, salt og peber, og slut af med ost på toppen.
En lidt mere fedtfattig variation kan laves med madlavningsfløde eller en plantebaseret flødeerstatning, prøv dig frem, men husk minimum 0,5 l væske til frisk pasta og lidt mere til tør.
Der kan også skæres lidt på ostemængden, men personlig er det et af højdepunkterne i opskriften
Hvis du bruger frisk spinat, kan det også variere lidt alt efter hvor “tør” spinaten er når du bruger den
God fornøjelse